Ingrediente

fara_plastic

Pentru noi, natural chiar înseamnă natural.

În magazinul Ești verde nu vei găsi parabeni, nano-particule de metale grele și nici alte substanțe chimice toxice sau poluante.


Produsele noastre sunt atent alese astfel încât să fie create în armonie cu natura și suntem încântați să explicăm tot ce conțin. O mare parte din etichetele produselor sunt dedicate ingredientelor. Lista ingredientelorLANOLINA (ADEPS LANAE)

Lanolina este un compus vâscos gălbui, produs în mod natural dîn pielea de oaie care ajută la protejarea lânii împotriva uscării. Este un compus organic, utilizat în produsele Amazinc! ca emulgator natural. Îmbunătățește durabilitatea produselor și este hidrofug. La expunerea la soare și apă sărată, ajută pielea să rămână umedă și protejează împotriva uscării.

BISABOLOL

Bisabololul este principalul ingredient activ al mușețelului (Matricaria chamomilla) și este folosit în medicina tradițională de sute de ani. Bisabololul protejează și vindecă pielea de efectele stresului zilnic, accelerând procesul de vindecare. Utilizat frecvent în formulele de îngrijire personală, bisabololul este întâlnit în produsele pentru pielea sensibilă, îngrijirea bebelușilor, după bărbierit și după soare.

CEARĂ DE ALBINE


Ceara de albine naturală albă sau galbenă este produsă prin topirea fagurilor. Prin curățare sunt eliminați toți compușii străini care ar putea face produsele instabile. Ceara de albine este un ingredient complet netoxic și nu irită pielea. Este folosită ca stabilizator natural care ajută la protecția solară. Atenție! Persoanele cu alergii la produsele apicole ar putea dezvolta hipersensibilitate a pielii în zonele în care a fost utilizat produsul.

EXTRACT DE SEMINȚE DE GREPFRUT

Acest extract este format atât din semințe, cât și din pulpa de grepfrut (Citrus grandis). Procesul de extracție asigură un ingredient activ compus din flavonoide, precum naringina, acidul ascorbic, tocoferolii și acidul citric. Extractul de semințe de grepfrut este un antimicrobian puternic care poate fi utilizat pentru a prelungi durata de valabilitate a produsului și pentru a proteja pielea împotriva bacteriilor și ciupercilor. Acest ingredient are puternice proprietăți antiseptice, germicide, antibacteriene, fungicide și antivirale și acționează ca un antioxidant.

CAOLIN ȘI OXID DE MAGNEZIU

Caolinul este o argilă minerală naturală și are, de obicei, culoarea albă. Acesta acoperă pielea și protejează împotriva razelor UVA și UVB. Atunci când este aplicat pe piele, caolinul reduce delicat producția de sebum ceea ce îl face potrivit pentru orice tip de ten. Oxidul de magneziu este pulbere amorfă albă sau ușor galbenă care se găsește în minereul de calamină.

LECITINĂ DE SOIA


Lecitina este o substanță importantă pentru sinteza grăsimilor și a acizilor grași. În cosmetică, lecitina ajută la emulsionarea substanțelor cosmetice unice în compus complex la temperaturi scăzute. Este bine absorbit de piele și ajută alte substanțe (cum ar fi vitamina E sau dexpantenolul) la absorbție. În plus, înmoaie pielea, o menține netedă și previne deshidratarea. Lecitina de soia din produsele Amazinc! provine doar din agricultură ecologică.

VITAMINA E

Vitamina E joacă un rol cheie în protecția celulelor pielii și a membranelor celulelor. Această protecție acționează și împotriva razelor UV și ale substanțelor toxice din mediul extern. Vitamina E asigură hidratarea profundă a pielii, ajută pielea să respire și să vindece sau să regenereze rănile și leziunile externe. Este recomandată pentru pielea uscată de după plajă. Este o substanță naturală și netoxică, care ajută la prelungirea perioadei de valabilitate a produselor Amazinc!

ULEI DE MIGDALE

Bogat în vitamina E, uleiul de migdale este excelent pentru hidratarea și îngrijirea pielii. Este recomandat pentru o serie de probleme ale pielii, inclusiv iritații sau piele foarte uscată. Uleiul de migdale este presat la rece din migdale pure 100%, este catifelat și pătrunde ușor în piele. Are culoarea chihlimbarului deschis și o aromă caracteristică de nucă.

ACID CITRIC ȘI CITRAT DE SODIU

Combinația importantă a compușilor citrici menționați mai sus este foarte importantă pentru cremele de regenerare zilnică. Pielea are un strat natural ușor acid (pH 5,5) pentru a se proteja împotriva microorganismelor și bacteriilor. Acest strat poate fi compromis și îndepărtat în timp ce utilizați săpun și alte produse cosmetice. Acidul citric și citratul de sodiu ajută la regenerarea și stabilizarea rapidă a stratului de acid protector al pielii.

DEXPANTENOL


Dexpantenolul este o substanță derivată din vitamina B5 naturală. Este un ingredient imediat absorbit de piele, unde se transformă înapoi în vitamina B5. Vitamina B5 ajută la refacerea barierei naturale a pielii, previne îmbătrânirea și îmbunătățește elasticitatea și hidratarea pielii. Datorită acestor atribute, dexpantenolul este utilizat pentru a trata pielea care a fost iritată sau deteriorată de razele UV. În plus, vitamina B5 este un factor important pentru sinteza naturală a Co-enzimei Q10.

ULEIUL DE SEMINȚE JOJOBA

Uleiul de semințe de jojoba este o ceară lichidă uleioasă care este foarte asemănătoare cu stratul protector al pielii umane. Este foarte prietenos cu pielea, ușor de absorbit și, prin urmare, este un produs de îngrijire adecvat pentru toate tipurile de piele. Uleiul de Jojoba are efect antiinflamator și poate fi utilizat pentru a trata o varietate de afecțiuni ale pielii, inclusiv infecții, îmbătrânirea pielii, precum și pentru vindecarea rănilor. Seamănă foarte mult cu sebumul natural din pielea noastră: nu blochează porii și oferă un grad optim de hidratare. Acest ulei este o alegere bună pentru produsele pentru față pentru toate tipurile de piele deoarece ajută la eliminarea excesului de sebum.

ULEI DE LAVANDĂ

Uleiul esențial de lavandă este cunoscut pentru beneficiile lui de calmare și relaxare. În produsele cosmetice își face simțită prezența printr-un miros puternic, dar plăcut. La nivelul pielii, uleiul de lavandă are efecte de diminuare a acneei, de calmare a pielii iritate, dar și de reducere a ridurilor. Lavanda este cunoscută și pentru beneficiile asupra firului de păr, fiind folosită a-i reda strălucirea și sănătatea.

ULEI DE MĂSLINE

Uleiul de măsline este un ulei vegetal obținut prin presarea la rece a măslinelor. Este un lichid natural, transparent și ușor galben, cu o consistență uleioasă. Este baza Amazinc! pentru crearea cremei de protecție solară. Marele avantaj al uleiului de măsline este că nu se usucă, iar combinat cu ceara de albine creează protecția supremă împotriva pielii uscate. Este netoxic și nu irită pielea. Uleiul de măsline extinde semnificativ data de expirare a cremelor cu SPF Amazinc!.

OXID DE ZINC

Oxidul de zinc este un pigment alb cu putere de acoperire, filler și opacifie. Acesta este utilizat în produsele de protecție solară Amazinc! ca un compus activ care asigură filtrul UV mineral pentru piele. Oxidul de zinc este utilizat pentru a vindeca anumite iritații ale pielii, este non-alergic și antiseptic. În plus, inhibă dezvoltarea fungilor și împiedică proliferarea bacteriilor pe piele.

În ziua de astăzi există multe mărci și produse cosmetice care poartă eticheta de natural sau bio. Realitatea stă ascunsă cu litere mici pe spatele ambalajului. Ceea ce nu se observă la fel de ușor pe etichete este gradul ridicat de toleranță pe care anumite certificări îl au față de produse naturale care se află, în realitate, la limita legii. Substanțele chimice sunt încă prezente în majoritatea cosmeticelor bio pentru că uneori este suficient ca producătorul doar să folosească mai puține substanțe chimice decât limita maximă, iar produsul lui poate fi certificat ca fiind „natural”.

fara_plastic

Dar pentru Ești Verde acest lucru cu siguranță nu este suficient! Când am ales produsele pentru magazinul nostru, ne-am asigurat că sunt folosite numai ingrediente naturale și ne-am ținut departe de poluanți și substanțe toxice pentru organism și pentru mediul înconjurător. La Ești Verde credem în produse naturale demonstrate de lista ingredientelor și nu în promisiuni de etichetă care se destramă odată ce facem cunoștință cu produsul cumpărat.


Când spunem natural - chiar ne referim la asta!


Pentru noi, alegerile responsabile nu s-au oprit la ingredientele selectate.

Am muncit foarte mult pentru a alege produse responsabile, inclusiv din perspectiva ambalajelor. Am ales produse ambalate în aluminiu sau carton, ușoare și rezistente (ideale pentru călătorii) și complet reciclabile.

Cel mai important aspect este că niciunul dintre aceste materiale nu se va descompune în micro-particule și nu va intra în lanțul nostru alimentar, așa cum o face plasticul.